Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emberi test elhagyásának művészete - Gyakorlat és könyv

2014.01.01

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/12/az-emberi-test-elhagyasanak-muveszete.html#.UsGphPvZh8E

Minden éjjel öntudatlanul kilépsz a testedből és asztrálutazásra indulsz. Számos módszerrel azonban tudatosan elhagyhatod a testedet. Most bemutatunk néhány bevált gyakorlatot.

Nem véletlen, hogy álmunkban különös összefüggésekre jövünk rá, vagy utazásaink során idegen tájak tűnnek ismerősnek. Az ezotériában többféle módon magyarázhatók az összefüggések, de ezért nem muszáj visszamenni az előző életekbe, ugyanis sokkal valószínűbb, hogy egyik álombeli asztrálutazásod során vetődtél el arra a helyre vagy pillantottál bele a nem is olyan távoli jövőbe.

Beavatottak úgy tartják, hogy álmunkban nem a fizikai, hanem az asztráltestünkkel utazunk. Ilyenkor gyakorlatilag öntudatlanok vagyunk, de rendszeres és kitartó gyakorlással előidézhető olyan állapot, amikor teljesen tudatosan hagyjuk el a testünket. Sőt, megfelelő gyakorlás után meghatározott helyszíneket vagy személyeket kereshetünk fel.

Szabadulj meg a korlátaidtól!

Fontos tisztázni, hogy mi is az asztráltest. Az okkult tudományok ismerői úgy gondolják, hogy a fizikai test „hasonmása”, csak jóval finomabb anyagból áll. Éjszaka, miután elalszunk, előbb a fizikai testünk felett lebeg, majd ahogyan egyre mélyebb álomba merülünk, úgy távolodik el a testünktől. Hirtelen zavaró körülmények hatására vagy miután kialudtuk magunkat, visszatér, addig azonban szabadon szárnyalunk az univerzumban. Hasonló tapasztalatokat élnek át a halálközeli élményben lévők, ugyanis a beavatottak szerint ilyen módon indulunk utolsó utunkra is…
Érdemes tehát nemesebb célokra használni a hosszan tartó munkával kifejlesztett képességeket, mint például „asztrálban” leugrani a boltba, vagy utána nézni életünk párjának, hogy kivel múlatja az időt… Tapasztalt asztrálutazók természetesen nemcsak térben, hanem időben is képesek mozogni, például történelmi korokat újraélni és tapasztalni.

Figyelj a táplálkozásra!

Az utazás sikeréhez hozzájárul fizikai állapotod is. Ha nehéz, zsíros és nagy mennyiségű ételt fogyasztasz lefekvés előtt, esetleg kávé, cigi vagy alkohol segítségével próbálod meg az utazást, előfordulhat, hogy csalódni fogsz, vagy kellemetlen élményeid lesznek. Nem használ a zaklatott lelkiállapot és a szoros ruhanemű sem. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az asztráltested visszazuhan a fizikai testedbe, amit úgy élsz meg, mintha magasról lezuhannál. Attól nem kell tartanod, hogy idegen lények (például démonok) szállnak meg, amíg távol vagy, ugyanis ez idő alatt is a magasabb tudatod egy része figyel a tested normális működésére, és gondoskodik a védelméről. A fizikai és az asztráltest között pedig egy ezüstszál biztosítja a kapcsolatot, mely arról gondoskodik, hogy bármikor visszatalálj „önmagadhoz”.

A tudatos asztrálutazásra való felkészülést érdemes gyakorlással kezdeni. Például meditatív állapotban felidézni egy ismerős helyszínt, akár a lakás egy bizonyos részét. Ez azért is fontos, mert így a képzelőerődet fejlesztheted és közvetlenül ellenőrizheted a tévedéseidet. Ha az előbbi gyakorlat jól megy, akkor kísérletezhetsz azzal is, hogy ismerősök házát keresed fel, és megpróbálsz „üzenetet hagyni” számukra. Meg fogsz lepődni, hamarosan ők fognak felkeresni, hogy éppen rád gondoltak… Haladó asztrálutazók azzal is kísérletezhetnek, hogy nyomot hagynak a fizikai világban, például kisebb-nagyobb tárgyakat elmozdítanak vagy odébb helyeznek. Tegyél egy próbát!

Hamarosan megváltozik az életed!

Ne vegyék el a kedvedet az esetleges kezdeti sikertelenségek, próbálkozz újra. A tapasztaltak úgy tartják, hogy hamarosan jön az áttörés, amikor váratlanul sikerül kilépni a testedből, és ez az érzés valószínűleg teljesen megváltoztatja az addigi életedet. Ezután másképpen fogsz gondolkodni a világról. Alapvető szabály, hogy minél távolabb kerülsz a testedtől, annál nagyobbat fogsz zuhanni (ütközni), amikor visszatérsz. Ezért fokozatosan menj egyre távolabb... Visszaérkezés után pedig meditálj egy picit, gondold végig, hogy mi történt veled. Esetleg vesd papírra az utazási élményeidet.

Egy utazás komolyan kimeríthet, ezért mindig hagyj megfelelő időt a regenerációra. Minden próbálkozás után legalább egynapos pihenőt engedélyezz magadnak, de ha nagyon kimerült vagy, akkor több nap vagy hét is szóba jöhet. Ha ijesztő élménnyel találkozol, azonnal gondolj a fizikai testedre, és máris otthon leszel. Visszatérhetsz abban az esetben is, hogyha a fizikai testednek szüksége van rád, vagy nem eléggé koncentráltál az utazásra. Természetesen előfordulhat az is, hogy a való életben látsz olyan tájakat, ismersz meg olyan embereket, akikkel asztrálutazásaid során találkoztál. A déjá vu élmények ne bizonytalanítsanak el. 

Gyakorlatok kezdőknek és profiknak

  • A francia módszer ugyancsak alapvető technikának számít, ám igényel némi gyakorlást. A lényege, hogy a lábujjaktól indulva a fejtetőig minden testrészedet el kell választanod a fizikai testedtől a tudatod segítségével. Végül az asztráltestnek teljesen le kell válnia a fizikaitól, és kezdődhet az utazás. Az akaraterő módszere gyakorlatilag az önszuggesztióra épül, akár egy mantrát, sokszor egymás után ismételgesd magadnak, hogy asztrálutazásra készülsz, és most fogsz kilépni a testedből…
  • A csakrameditációs technika ugyancsak hatékony, bár inkább haladóknak ajánlott, ugyanis a gyökércsakrától a koronacsakráig felfelé haladva működésbe kell hoznod az energiaközpontjaidat. Ezek után könnyen magára hagyhatod a testedet! 
  • A hintamódszer ennél egyszerűbben és gyorsabban elvégezhető gyakorlat. Képzeld magadat egy hintára. Amikor előrelendülsz, koncentrálj az orrodra, amikor pedig hátra, akkor a fejed tetejére. Lökd magadat egyre magasabbra, mielőtt azonban teljesen körbe fordulna a hinta, a legutolsó pillanatban ugorj ki belőle. Ha sikerül, akkor hirtelen a testeden kívül találod magadat. Léteznek különböző vizualizációs módszerek, de kitalálhatsz magadnak sajátot is, hátha úgy könnyebben megy. 

Az ezoterikus tanítók szerint több módszerrel is asztrálutazásra indulhatsz. Van, akinek a meditáció segít, másoknak a francia módszer válik be. Az is előfordulhat, hogy mindegyik megoldás használ, vagy egyik sem, és új gyakorlat után kell hogy nézz. A legkönnyebb, hogyha meditáció közben hagyod el a testedet. Miután kiürítetted a tudatodat, egyszerűen megszabadulsz a fizikai korlátoktól.

Segíts másoknak! 

Az igazán profik akár az időben is képesek utazni. Elég elképzelniük a helyet és az időt, máris ott teremnek. Egyesek lehetségesnek tartják, hogy az asztrális síkon elhunyt rokonainkkal is felvehetjük a kapcsolatot, vagy akár univerzális kirándulást is tehetünk. Vannak, akik arra használják eme képességüket, hogy másoknak segítsenek, esetleg veszélyes helyzetekből mentsenek meg embereket. Te is segíthetsz megtalálni a rászorulóknak az elveszett tárgyaikat, vagy eltűnt személyeket kutathatsz fel. A legelképesztőbb az egészben, hogy a jövő felé is lehetséges utazni. Képes lehetsz megtekinteni egy lehetséges jövőképet, amelyből akár tanulságokat is leszűrhetsz arra vonatkozóan, hogy pontosan mi az, amin változtatnod kellene.


Testelhagyás Robert Monroe módszerével

Miután sokféle asztrálprojekciós módszer került kipróbálásra, legtöbben úgy találták, hogy Monroe módszere a legegyszerűbb. Monroe a módszerét 1 hét alatt tanítja meg, de kellő odaadással akár egyetlen nap alatt is elsajátítható. Ez a módszer azért jobb, mint a többi, mert nem igényel intenzív vizualizációt, amely sok ember számára komoly nehézségeket jelentene.

1. lépés - Relaxáció

A relaxáció az első és talán legfontosabb lépés a testelhagyás eléréséhez. A relaxáció a testelhagyás egyik alapkövetelménye. Ez magában foglalja mind a fizikai, mind pedig a mentális relaxációt. Monroe erre nem ajánl külön módszert, de a progresszív izomrelaxáció, mély légzőgyakorlattal párosítva remekül megfelel (belégzés 1, kilégzés 2, belégzés 3... egészen 50-ig vagy 100-ig). Feküdj le tehát kényelmes pozícióban egy elsötétített szobában. A fejed a mágneses észak felé legyen. Vegyél le magadról minden ruhát, ékszert és fémtárgyat. Ügyelj arra, hogy a szobában kellemes legyen a hőmérséklet, mivel testelhagyás során a test hőmérséklete általában lehűl. Győződj meg arról, hogy nem fognak zavarni, és hogy korlátlan idő áll rendelkezésedre a gyakorláshoz. Először relaxáld a fizikai testedet valamilyen módszerrel, majd miután kellően ellazultál, ismételd meg magadban ötször a következő mondatot: " Tudatosan magamba fogadok mindent, amit tapasztalni fogok a most következő relaxációs folyamat során. Amikor majd felébredek és már teljesen magamnál leszek, mindenre pontosan vissza fogok tudni emlékezni, de részletesen csakis azokra a dolgokra, amelyek jótékony hatással lehetnek a fizikai és mentális lényemre." Ezután kezdj el lélegezni a félig nyitott szádon át.

2. lépés - Az alvó/éber tudatállapot elérése

A következő lépés az alvó és éber tudatállapot közötti vékony határvonal elérése, azaz a hipnogogikus tudatállapot előidézése. Monroe nem ajánl külön módszert ennek az állapotnak az elérésére, de egy bevált módszer lehet az, hogy miközben megpróbálsz elaludni, az egyik alkarodat (a felkarod az ágyon van, az alkarod a plafon felé mutat) a magasba tartod. Mikor már épp elaludnál, a fizikai tested izmai kikapcsolnak, és az alkarod le fog zuhanni az ágyra, s te ismét felébredsz. Gyakorlással, később már nem lesz szükség a kezed használatára. Egy másik módszer, hogy csak egyetlen dologra koncentrálsz. Amikor más képek is kezdenek beszivárogni az elmédbe, akkor már hipnogogikus állapotban vagy. Csak passzívan nézd ezeket a képeket. Ez is segít fenntartani az alvó/éber tudatállapotot. Ha elérted a hipnogogikus tudatállapotot, akkor Monroe szerint, teljesítetted az "A" feltételt.

3. lépés - A katalepsziás tudatállapot elérése

Miután elérted a hipnogogikus tudatállapotot, Monroe azt ajánlja, hogy menj még mélyebbre, mélyítsd ezt a tudatállapotot. Kezd el megtisztítani az elmédet. Figyeld a látómeződet a csukott szemhéjadon át. Egy darabig ne csinálj semmi mást. Egyszerűen csak figyeld a sötétséget magad előtt. Egy idő után fényes mozgó mintázatokat vehetsz észre a csukott szemed előtt. Ezek egyszerű neuronkisülések, nincs különös jelentőségük. Hagyd figyelmen kívül őket. Amikor eltűntek, akkor beléptél abba az állapotba, amelyet Monroe "B" feltételnek nevez. Ezután egy még mélyebb relaxációs állapotba kell belépned, amelyet Monroe "C" feltételnek hív. Ebben a tudatállapotban elveszíted a fizikai tested feletti irányítást, nem tudod majd uralni az érzékszerveidet sem. Majdhogynem egy ürességben leszel, ahol az egyetlen ösztönző erő a gondolataid lesznek, csak az elméd segítségével leszel képes irányítani a dolgokat. A legmegfelelőbb állapot a testelhagyáshoz az, mikor a "D" feltétel is teljesül. Most még a "C" feltételnél tartasz, amelyet szándékosan idéztél elő, egy olyan állapotból, ahol kipihent és friss voltál, így ez most nem a normális fáradtságodnak köszönhető. Ahhoz, hogy teljesítsd a "D" feltételt is, Monroe azt ajánlja, hogy reggel vagy egy rövid szunyókálás után gyakorold.

4. lépés - A vibrációk magadba húzása

Ez a projekciós gyakorlat legfontosabb része. Sok projektáló megfigyelte ezeket a vibrációkat, közvetlenül azelőtt, mielőtt elhagyták volna a testüket. Ezek a vibrációk olyanok, mint egy gyenge bizsergés, vagy mintha áram haladna át a testeden. Az oka rejtély, de valószínűleg azért jelentkeznek, mert az asztráltest épp készül elszakadni a fizikai testtől. Csukott szemekkel nézz előre a sötétségbe. Válassz ki egy képzeletbeli pontot a homlokodtól előre, úgy 1 lépésnyire, és összpontosítsd a tudatodat arra az egyetlen pontra. Fokozatosan távolítsd a pontot és a figyelmedet a homlokodtól előbb 3 lépésnyire, majd pedig 6 lépésnyire egyenesen előre, egy képzeletbeli vonalra, amely párhuzamos a testtel. Képzeld el, hogy ez a képzeletbeli vonal vibrál. Minden figyelmed a pontra összpontosuljon. Monroe azt mondja, hogy nyúlj ki a vibrációkért ehhez a ponthoz, és mentálisan húzd őket a fejedbe, s onnan az egész testedbe. Azt is elmagyarázza, hogyan ismerd fel a vibrációkat. Ezek sistergő, ritmikusan pulzáló elektromos hullámok, amelyek a fejedből kezdenek kiindulni, ott kezdenek morajlani. Mikor elindultak a vibrációk, úgy fog tűnni, mintha végigsöpörnének az egész testeden, amitől a tested merev és bénult lesz. Ez a módszer azért jóval egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Ha már megtanultad elérni a vibrációs állapotot, meg kell tanulnod irányítani is, hogy egyenletesen legyen a vibrálás, mintha impulzusokat bocsátanál ki. Tanuld meg végigfuttatni a vibrációs hullámokat egészen a fejedtől a lábujjadig. Hogy előidézhesd ezt a hullámeffektust, koncentrálj a vibrációkra, és mentálisan lökj ki a fejedből egy hullámot a testedben lefelé. Gyakorold addig, amíg akaratod szerint tudod létrehozni ezeket a hullámokat. Monroe figyelmeztet, hogy ennél a pontnál már nincs visszaút.

Még ha most nem is tudod elképzelni milyenek ezek a vibrációk, azonnal fel fogod őket ismerni, amint jelentkeznek.

5. lépés - Részleges Elválasztódás

Mielőtt elhagynád a tested, előbb fedezd fel kicsit magát a testelhagyást. Kezdd részleges elválasztódással. Ne feledd, hogy itt már a gondolataiddal irányítod a dolgokat. Az elméddel a testelhagyásra fókuszálj. Ne engedd az elmédet elkalandozni. Ha elkalandozol, akkor elveszítheted a vibrációs állapot feletti uralmadat. Most, hogy már beléptél a vibrációs állapotba, kezd el felfedezni a testelhagyást. Először válaszd el az asztrálkezedet vagy asztrállábadat a fizikai testedtől. Monroe azt ajánlja, hogy nyújtsd ki a végtagjaidat, addig, amíg valami ismerős objektumhoz nem ér, például az ágyadhoz közeli falhoz. Aztán lökd át a végtagod ezen az objektumon. Ezután húzd vissza a végtagodat a fizikai testedbe, csökkentsd a vibrációkat, szakítsd meg a gyakorlatot. Feküdj csendben, amíg teljesen vissza nem tértél normál állapotba. Ez a gyakorlat felkészít a teljes elválasztódásra.

5. lépés - Teljes Kilépés

Monroe a test elhagyására a sima kilebegést ajánlja. Miután beléptél a vibrációs állapotba, gondold azt, hogy egyre könnyebb és könnyebb vagy, és hogy milyen nagyszerű és csodálatos lenne felfelé lebegni. Tartsd ezt a gondolatot mindenáron a fejedben, és egy ponton a testelhagyás magától megtörténik. Egy másik módszer a rotációs technika. A vibrációs állapotba való belépés után kezd el mentálisan a felsőtestedet csavarni, először a fejedet és a vállaidat, kezdj rángatódzni jobbra-balra, míg végül ki nem pörögsz a fizikai testedből. Valójában ha a vibrációs állapotot már megtanultad előidézni és kellő ideig fenntartani, akkor maga fizikai test elhagyása már csak gyerekjáték. Az első pár testelhagyás során, lehetőleg maradj a tested közelében és ismerkedj ezzel az új helyzettel. Később távolabbra is mehetsz. Monroe szerint elég gyakorlással más, saját módszereket is kifejleszthetünk.

Könyvajánló

testen-kivuli-elmenyek---robert-a.-monroe-konyv-konyvnezo.gif

Testen kívüli élmények
Utazás az idő és halál nélküli lét világába
Robert A. Monroe

Kiadó: ÚJ VÉNUSZ LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ
Oldalak száma: 288
ISBN: 9637755152
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 1993

http://konyvnezo.blogspot.hu/2013/12/testen-kivuli-elmenyek-robert-monroe.html

http://issuu.com/archive-x/docs/robert_a._monroe_-_testen_kivuli_el/22?e=10056325/6153099

Először ugyancsak megriadt és hitetlenkedett Robert Monroe, amikor minden átmenet nélkül és akarata ellenére beköszöntöttek nála a testen kívüli élmények. Azon kapta magát, hogy kilép hús-vér testéből és olyan helyekre utazik, amelyek távol esnek a földi lét szellemi-anyagi körülményeitől; ő is átlépett abba a világba, amelyet nem béklyóz idő és halál.

Félelmei ugyan eloszlottak, amikor megismerkedett másokkal, akik ugyanezt tapasztalták és elolvasta a témával foglalkozó keleti irodalmat, de az egyre sűrűbbé váló utazások egész életét megváltoztatták.
Ebben az első kézből való, közvetlen beszámolóban Monroe arra biztat bennünket, hogy gondoljuk át az életről és a halálról vallott nézeteinket és aprólékos utasításokat mellékelve invitál meg bennünket is egy testünkön kívüli utazásra.