Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tabu könyvek és egyéb történeteim

Bár régebben is eljátszottam az írás gondolatával, de úgy három éve kezdtem el komolyabban írni. A publikálás kezdetben meg sem fordult a fejemben, egyrészt túl komplikált, drága és akkor még nem ismertem a magyarországi könyvkiadók hozzáállását, sem a kiadás kaotikus helyzetét, másrészt az ember a saját legbensőbb gondolatait írja le, amiket egy idegen nem biztos, hogy megért, vagy egyetért vele. Ebből kifolyólag nem biztos, hogy ki akarom tenni esetleges támadásoknak. Ha pedig egyes könyvek tabukat feszegetnek, az felzavarhat némi állóvizet.

Idővel másképp látom a helyzetet, mert a víz, ha sokáig áll, megposhad.

Könyveim

- Jáde (2012)                  TABU

- Mesélők Könyve (2014)

- Gondolathaikuk, haikuk (folyamatosan írom őket)

 TABU könyvek azok a könyveim, vagy TABU-val jelzettek azok a gondolataim, amelyek napjainkban is kényesnek számító témáról szólnak. Nem reklámcéllal íródtak, íródnak, egyszerűen tudomásul veszem, hogy az emberek nem egyformák.

 © All right reserved

Írásaimra vonatkozik a Szerzői jogvédelem.

 

Cikkek

A lépcső

2013.10.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

A harmónia útja - Hajnalcsillag (TABU)

2013.09.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 3

A bölcs és az utazó

2013.09.01

 

galaxy-303889.jpg

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 7

Láng meséje - Mesélők Könyve

2013.07.06

 

tuz.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 6

Az eső meséje - Mesélők Könyve

2013.06.28

 

rain-one.jpg

A Mesélők Könyve Inazuma, a jádesárkány és Gaki, egy fiatal fiú közös, Nagy Utazásáról és igaz barátságáról szól.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 7

Ember vagyok! (私わ人です)

2013.02.28

 

Oly sokszor húzunk egyenlőségjelet ember és kegyetlenség közé! Ez sajnos sokszor így is van. DE! A Valóság mélyebben rejtőzik, ott van mindenben és mindannyiunkban! Mélyen. Elfedve, elrejtve, vélt és csalfa igazságok mögé. De ha lehámozzuk a rétegeket, meglátjuk és felismerjük!

freedom3.jpg

"- Ember vagyok! Otthonom Gaia, a legcsodálatosabb kék bolygó az Univerzum végtelenjében. Ember vagyok! Mellkasomban forró szív dobog az Ősforrás tűzével keresztelve, ritmusa a Föld szívével együtt dobban. Testem Gaia teste, bennem hatalmas óceánjai, kék tavai, csobogó forrásai, zöld erdei, virágai, csillogó kristályai, termékeny földje, tüze, levegője. Egy vagyok vele! Szellemem ragyogóan tiszta fényből született, szabadnak, szárnyalónak. Lénye a tiszta Szeretet. Egy vagyok vele! Ember vagyok! Csodálatos teremtmény egy csodálatos világban!"

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 4

Szerelem - Jáde részlet (TABU)

2013.02.08

 

spiral-fractal.jpg

"- A szerelem – jegyezte meg álmodozóan Nacuki. – Minden eredete, a legősibb művészet, az örök misztérium. Életünk nagy része avval telik, hogy megismerjük, tanuljuk és gyakoroljuk.

Cubásza rámosolygott.

-„Biztosan sokat gyakorolják” – gondolta Kaito.

- Az állatokat az ösztönük hajtja és a szaporodási kényszer, de az ember a szerelmet ajándékba kapta. Van, aki megelégszik az ösztönnel, de van, aki többet akar… Az első szint a kielégülés. Ezt szinte mindenki tudja és van, aki csak eddig jut el. A második, az élvezet. Ezt ismeri a többség és talán néhány fejlettebb állat, de a harmadik szint, ami csak az embernek adatott meg, a gyönyör, az igaz szerelem ajándéka – és álmodozón nézett párjára. – Vajon hány ember mondhatja el magáról, hogy volt már része igazi gyönyörben? Biztos vagyok benne, hogy csak egy töredékük.

Kaito kíváncsi lett.

- És mitől gyönyör? Mi a különbség? – kottyantott közbe."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 0

A Most-pillanatok Világa

2012.12.15

 

20041130-cloud.jpg

 Valódi születés

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 5

Kazuja mester - Jáde részlet

2012.12.06

 

www.nevseoboi.com.ua.jpg

"A fiú a csoportba verődött halakat nézte. Tökéletesen kivehetőek voltak fátyolos uszonyaik, apró pikkelyeik finom mintázata és a talajon elszórtan heverő kövek között tekergő vízinövények. Nem zavarta a tükröződés. Mintha nem lett volna felszín, nem lett volna átmenet a víz és a levegő között!

Feszülten bámult maga elé.
- Nincs átmenet... nincs határ... – mormolta, aztán felkapta a fejét. Kazuja mester őt figyelte."
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

Sárkánylegenda - Jáde részlet

2012.11.23

 

drako.jpg

"A sárkányok tünedezni kezdtek a föld színéről, míg egy napon az utolsó is elment. De nem nyomtalanul. Az Első, bár ő volt az egyetlen halhatatlan, még a szerződést követően eltűnt. Akkor szállt fel először fehér füst a Szent Hegyből. Lassan azt kezdték suttogni, hogy a hegy mélyében alszik és hozzá mennek az eltűntek, hogy ott megpihenjenek. Néha felébred és akkor sűrű fehér füst gomolyog elő és olyankor meghallgatja a hozzá fohászkodót. Miként történhetett, már senki sem tudja, de vannak kevesek, akik visszatérhettek más testben. Talán már akkor is mások voltak, mert mások voltak a vágyaik és keresték az emberek társaságát. Kivételes, életekentúlszóló barátságok születtek."

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

Yuichi - Jáde részlet

2012.11.07

 

"- 15 évvel ezelőtt – kezdett bele lassan Yuichi – gyűlölni akartalak, amikor elmentél. Tudom, nem a te döntésed volt, de engem az akkor nem érdekelt, mert úgy éreztem, az egyetlen ember, akiben bíztam, akire felnézhettem, cserben hagyott. Nem tudtalak gyűlölni, mert bátyámként szerettelek és ezért a gyengeségemért magamat gyűlöltem. Azt akartam, hogy tűnj el az életünkből, ezért nem kaptál levelet és ezért nem kapta meg Yoshiko a te leveleidet, de a sorsunk másképp rendeltetett. Újra téged küldött a segítségemre, aztán a segítségünkre. Erre már nem tehettem úgy, mintha véletlen volna! Yoshiko a legfontosabb nekem és… - nézett fel – te."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 1

A hómajmok fürdőjénél - Téli Bambusz részlet (TABU)

2012.11.01

snow-makake.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 1

Ilithion - A könyvről

2012.10.22

Vajon, mi történik, ha nem ébredünk rá, hogy mindennek következménye van? Hogy a mohóságért hatalmas árat kell fizetni mindannyiunknak. Levesszük szemünkről a kendőt és megállunk a szakadék szélén, vagy fennhagyjuk és továbblépünk. Teljesen mindegy, hogy hívják a bolygót, ami az otthonunk, a mi felelősségünk, hogy vigyázzunk rá. Mindannyiunké... kivétel nélkül.

 

Téli bambusz - A könyvről (TABU könyvek)

2012.09.29

"Hikari mester jól látta - gondolta Mizu. - Yuki valóban különleges. Hogy miért, azt maga sem tudta. Talán azért a mozdulatért, ami szeretett lányára emlékeztette? Nem valószínű, hiszen már az első találkozásukkor besurrant a szívébe és örökre befészkelte magát. Talán azért, mert elűzte a magányosságát és mert szükségük van egymásra? Talán... de ezeknek a kérdéseknek már régen nem volt jelentősége."
(Téli bambusz részlet)
 

Kenzo - Jáde részlet

2012.09.21

 

00000-fantasy606.deviantart-com.jpg

"Kaitóval ellentétben Kuroszava a kedvenc rendezői közé tartozott. Négy főhős meghal a végén, de ez Kenzót nem különösen zavarta. Nem izgatta a halál, nem foglalkozott vele. Úgy gondolta, hogy a halál, akárcsak az élet, egy állapot és az élet az a csoda, amiért érdemes meghalni. És mit jelentett az ő számára ez a csoda? Hősiességet, önfeláldozást, odaadást valamiért, valakiért, ami, vagy aki az ő számára az életet jelenti. Ha ezt a filmet nézte, ő is ott harcolt a hét szamuráj oldalán és meghalt azokért az emberekért és nem volt szomorú."

 

Rjú Kenzo kiállításán - Jáde részlet

2012.09.19

Tényleg minden megvehető? Vagy elvehető??

Csak ha hagyjuk! 

fire_dragon1.jpg

"Kenzo lassan indult a férfi felé, csak azon csodálkozott, hogy nem lát testőrt.
- Hogy van a válla? – szólalt meg halkan Rjú anélkül, hogy felnézett volna.
- Mit keres itt? – kérdezte fojtott hangon Kenzo.
- Nem bízik bennem - nézett fel rá a férfi és halványan elmosolyodott - Jól teszi. De nem kell aggódnia, nincs közöttünk elvágatlan szál. A kiállítását nézzük meg sokadszor, van egy fanatikus rajongója, őt hoztam el. Már jön is! – nézett el Kenzo mellett. – Júto! Ilyen sokáig tartott?
- Már itt vagyok apám! Tagucsi-szama! – kiáltott fel örömmel az érkező, és Kenzo meglepetten ismert az autogramkérő fiúra Takaszakiból."
 

Rjú (Ryuu) - Jáde részlet

2012.09.14

 

daru.jpg

 

Ha életünk úgy alakul, hogy kiutat keresve a boldogulás felé, tudatosan a gonoszság mellett döntünk az áhított hatalomért, vajon visszafordulhatunk-e, kapunk-e egy utolsó lehetőséget, vagy a kárhozatba zuhanunk,  mikor elszámolásra kerül sor.

Ez a történet Yuichi története, aki Ryuu (Rjú) lett, mert fellázadt a szegénység és a megalázottság ellen. Az égi darvak helyett a kegyetlen vörös sárkányt választotta, ám mindennek ára van.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

A szökés - Téli Bambusz részlet

2012.09.13

Meddig lehet elmenekülni valami elől, ami nagyon fáj, hiszen úgyis utolér, csak idő kérdése. Két lehetőség között választhatunk: egész életünkben menekülni fogunk, vagy megállunk és szembenézünk vele.

winterbamboo.jpg

 

Tükörcserepek

2012.09.10

 

Életünk tapasztalatok gyöngyfüzére. Minél szorgalmasabban gyűjtjük a gyöngyöket, annál hamarabb készül el életünk műve. Vagy talán az összetört tükröt kell újra egyesíteni, hogy visszatérhessünk oda, ahonnan jöttünk. Ehhez azonban meg kell találnunk az összes üvegcserepet, még a legapróbb szilánkot is. 

beijing--das-traditionelle-festival-der-roten-herbstblatter.jpg

És ne feledjük! Semmi sem véletlen!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 3

Japán mese a macskáról - Jáde részlet

2012.09.09

 

Ezt a történetet egy buddhista mese alapgondolatát felhasználva írtam tovább a Jádéhoz. 

cicus.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

Egy sértődés következménye - Téli bambusz részlet (TABU)

2012.09.04

 
"Yuki még sosem szégyellte magát ennyire. Talán könnyebb lett volna, ha Mizu haragszik és megszidja, vagy kiabál vele, de nem szólt semmit. Leült az ágy mellé a székre. A fiú nem mert felnézni, az üveget szorongatta.
- Egyél! Ki fog hűlni! – hallotta.
- Kérlek Mizu-san! – motyogta szégyenkezve. – Bocsáss meg kérlek!
- Edd meg a levest Yuki! – simogatta meg az arcát az asszony és kiment.
Leült a nappaliban és várt. Hamarosan meghallotta a tányér koccanását, a csapvíz csobogását és a közeledő, bizonytalan lépteket. A fiú odament hozzá és leült a lábához. Fejét a térdének támasztotta. Valami csiklandozva gördült le a lábszárán. Odanyúlt és nedves lett az ujja. Feladta. Lehajolt és megcsókolta Yuki feje búbját."
 

Kerdon meséje - Ilithion részlet

2012.08.31

Ez a történet egy másik bolygón, a Kerdonon játszódik, melynek lakói arra várnak, hogy otthonplanétájuk, melyet őseik kishíján elpusztítottak, felébredjen. Egy keresőexpedíciójuk útja során rábukkan a Földre. Emberekre van szükségük, de hamarosan dönteniük kell. Segítenek a pusztulás felé száguldó emberiségnek, vagy nem avatkoznak be az elkerülhetetlenbe.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 0

Egy Földtündér vádbeszéde

2012.08.30

 

pillango1115.jpg

 Az ember elfeledkezett valamiről. Arról, hogy nem a Föld bolygó urává tették, hanem a gondjaira bízták ezt a csodálatos kék planétát! És ez nagy különbség.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

A kolostorkertben - Jáde részlet (TABU)

2012.08.28

 

butchart-gardens-japanese-garden-01.jpg

"- Mindenkinek szembe kell egyszer néznie a belső félelmeivel. Te ismered a tiédet, én megszelídítettem az enyémet, Kenzo még nem meri néven nevezni a sajátját.
„Miről beszél?”- figyelte a fiú. Az öreg kicsit elmélázott, aztán folytatta.
- Én sem születtem papnak. Gondtalan és egyszerű gyerekéletet éltem, aztán fel kellett nőnöm. Nehéz dolgokkal kellett szembesülnöm, de megtettem és alkut kötöttünk. Szerzetes lettem és megtaláltam a békémet.
- Homoszexuális vagyok – mondta ki Kaito és megdöbbent önmagán. Ezt most miért mondta? Az öreg csak mosolygott.
- Tudom. És ettől a világ nem lesz sem jobb, sem rosszabb. Ugyanannyi jogod van az élethez, mint bárki másnak, hát éld! Most éld, mert most élsz! A holnap is eljön és akkor újra most lesz. Ha már ma rettegsz a holnap miatt, akkor már túl sokszor féltél valami miatt, ami talán be sem következik, és ha mégis, akkor majd mégegyszer rettegsz tőle?"
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 2

JÁDE - A Könyvről - (TABU könyvek)

2012.08.26

Ha megkérdezné valaki tőlünk: - Szép szerinted a szerelem?

Bizonyára rávágnánk, hogy igen. Ha azt kérdezné, hogy jó-e? Hasonlóan egyetértene a többség, akárcsak avval, hogy természetes dolog, anélkül, hogy mélyebben belegondolnánk a lehetőségekbe.

Ám ha ezt a mindent elsöprő érzést olyan valaki váltja ki, aki a saját nemhez tartozik, vajon akkor mit válaszolnánk a kérdésekre? Rögtön elborzadva tiltakoznánk, vagy talán eddigi szokásainkkal ellentétben elgondolkoznánk, mielőtt a pokolra kívánnánk a kérdezőt a kérdéseivel együtt. 

Én körülnéztem és elgondolkoztam.

Ha valaki megkérdezné tőlem, hiszek-e a tökéletes szerelemben? Azt válaszolnám, igen. 

És hiszek a tiszta szerelemben két azonos nemű ember között? Arra is ezt válaszolnám, hogy igen!

 

Yuki és Mizu - Téli bambusz részlet

2012.08.25

"- És Take mikor került hozzád?

- Egy téli napon. Kezdetben zárkózott volt és nem sokat beszélt, de aztán feloldódott és ma már nem csak az unokám, hanem a legjobb barátaim közé tarozik.

Yukiban ott motoszkált a kérdés, hogy miért került a férfi ide, de nem tette fel. Talán egyszer...

- Miért csak fiúkat vettél magadhoz? Nem akartál lányokat is?

- Dehogynem, csak arra nem vállalkoztam, hogy sziszifuszi harcot vívjak szerelmes kamaszokkal.

- Akkor meg minek kellett a szabály?

- Mert kiderült, hogy a természet nem mindig az elvárásaink szerint működik."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 0

Tükrök - Jáde részlet

2012.08.23

"A felhőóceán fellüktetett, megelevenedett a mélység, valami hatalmas közeledett. Lassan betöltötte a kékséget és mint egy sűrű köd, úgy bukkant fel a sziget alól. Kiterjesztette ködtestét és Kaito körvonalakat látott előtűnni. Hatalmas erős szárnyak, hosszú kígyózó test karcsú nyakkal, félelmetes fej éles fogakkal. Fenségesen emelkedett a kis sziget fölé védően kiterjesztve szárnyait. Szeme zölden villant Kaitóra. fejét előreszegezte, iszonyatos kiáltása végighömpölygött a vizen, de a fiú nem félt. Kezét előre nyújtotta és a tekintetük összefonódott."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 0

Érkezés

2012.08.13

Ez egy történet a Jáde című regényemből. Egy ősrégi, elfeledett legenda Japán születéséről.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tabu könyvek és egyéb történeteim | Hozzászólások: 3