Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy Földtündér vádbeszéde

2012.08.30

  

"-Emberek- ejtette ki keserűen a száján. - Kik vagytok ti emberek? Csak rövid ideje jöttetek a Földre és máris az urainak tartjátok magatokat. Rajtatok múlik más teremtmények élete és halála, akik már ősidők óta itt élnek, akiknek ez a bolygó az otthona.

Mit láttál a tisztáson? Elvakított az arany csillogása és nem vetted észre az ezernyi tündöklő életet. A fákban, virágokban, fűben. Nem láttad a repkedőket , nem láttad a földben rejlőt és azt sem, ami az orrod előtt állt. És nem értitek, hogy az arany nem a ti meggazdagodásotok eszköze, hanem a természet része. Életerő, ami nem lehet valakinek a tulajdona. De ti egyszerűen elveszitek. Felszakítjátok Gaia testét, kiveszitek az érceket. Barlangokba törtök be és elraboljátok kristályaikat, mert nektek értékes csecsebecse.

Szennyetek ömlik a folyókba, megmérgezve a Föld vizeit, Gaia érrendszerét. Erdőim betegek az érintésetektől. Megölitek büszke fáimat, mert az utatokban állnak. Megcsonkítjátok őket, hogy megörökíthessétek gőgötöket utódaitoknak. Minden élő urainak tartjátok magatokat és büszke teremtményeket nyomorúságba taszítotok. Tenyésztitek őket a magatok kedvére, beteggé teszitek őket a magatok kedvére, megölitek őket a magatok kedvére és ütitek, vagy simogatjátok őket a magatok kedvére. De a legkegyetlenebb teremtmény sem teszi a magafajtával azt, amit ti tesztek egymással.

Istenért fohászkodtok, ha bajban vagytok, Istent átkozzátok, ha szenvedtek és azt hiszitek Isten teremtette büntetésetekül a poklot. Nem láttok? Ti magatok teremtitek saját poklotokat, ti nem segítitek a szenvedőt, vagy ti magatok okozzátok szenvedését. Magatok teremtitek meg magatok baját, mert vakok vagytok. Elvakít a hatalomvágy és a gőg. Isten nem tehet értetek semmit, mert a helyére mást ültettetek kényetek szerint. Angyalinak születtetek, démonivá váltok. Ha itt minden elpusztul, hová mentek majd? Ha új bolygót találtok, ugye az is a tiétek lesz?! Leszúrtok egy zászlót és máris jogot formáltok rá. És ha már élnek ott lények, legalább lesz kin uralkodni, lesz kit leigázni és a pusztítás folytatódik az ember dicsőségére!

Valamiről azonban megfeledkeztetek. A Természet mindig visszanyeri az egyensúlyát, s ahogy testetek lázzal pusztítja el a kórokozót, úgy ő is megtalálja a módját, hogy gyógyítsa be a sebeit és hogy pusztítsa el a betegségét. És akkor a Föld újra kéken fog ragyogni az égi kavalkádban!"

a-mi-foldunk.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

MO

(CSP, 2013.09.06 14:20)

Én szeretem a Földet!!!

Sopron

(Zora, 2013.03.05 14:10)

Hát igen, az ember elég önző tud lenni. Elég Sopronban körülnézni. Mindent beépítenek, amit meg nem lehet, azt beszemetelik. Üzletek nyílnak egymás hátán, aztán legyen, aki megveszi a sok egészséges mérget, meg divatos kacatot. És vannak, akik megveszik, jó sokan. Kongóról láttam egz filmet, a környezetszennyezésről, tragédia. Aztán mindenki ismeri az Amazonas őserdeinek értelmetlen irtását. A föld ott nem termékeny, ezért nincs vége, mert újabb terület kell. Vajon mit tesy ilyenkor egy földtündér? Elköltözik?