Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ilithion - A könyvről

2012.10.22

 

"A harmadik világháború nem következett be, amitől annyian rettegtek, és amitől jó néhányan hatalmuk kiteljesedését várták. De a Föld kontinensein belharcok dúltak. Menekülők áradtak Európába és Európa összeroppant. Amerika megrendíthetetlennek hitt gazdasága kártyavárként dőlt le és ez hatalmi átrendeződéshez vezetett. Színre lépett Kína és átvette a vezető szerepet.
Az erőteljes klímaváltozás hatalmas területek elsivatagosodásához vezetett, Afrika nagy része lakatlanná vált, az esőerdőből ligetek maradtak, a tengerek szintje megemelkedett. Szigetek és parti országok tűntek el. Az élelmiszertartalékok erősen megcsappantak, ennek ellenére a Föld népessége ugrásszerűen emelkedett. Emberek milliárdjai tengődtek napról-napra, újfajta betegségek szedték az áldozataikat és a temetkezési vállalkozások jövedelmezőbbek voltak, mint valaha. A munkanélküliség elképesztő méreteket öltött.
Közben kiderült, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Egy távoli világból űrhajó tévedt Naprendszerünk határáig és rádiójeleket fogtak. Így találtak ránk.
Kerdon! Így hívták a bolygójukat valahol a Sírius csillagképben.
Barátságosak voltak és nyitottak. Sokáig tanulmányozták a földi embereket, aztán ajánlatot tettek. Az ő világuk sivár. Az élet alapja egy fém, az ilithion. Ez az anyag képes a halmazállapotát változtatni azonos hőmérsékleten is, energiát tud leadni és elnyelni, de sok minden másra is. Bányáikban rengeteg van, de nagyon kevés a munkaerő. És ott van a feldolgozás, ahol szintén nincs elég dolgozó. Lehetőséget adtak a földi embereknek, hogy egy új világba költözhessenek, ahol mindenük meglesz a munkájukért. Egyetlen bökkenő az, hogy a Kerdon levegője mérgező az emberi tüdőnek, de egy apró genetikai beavatkozással segíthetnének a bajon. Egy évbe telt, míg a földi tudósok karöltve a kerdoniakkal a beavatkozást és annak lehetséges következményeit tanulmányozták. Ezalatt küldöttség utazott a bolygóra, hogy tájékozódjanak a körülményekről. A kerdoni hajók kozmikus energiával közlekedtek és képesek voltak féregjáratot nyitni. Egy év múlva megszületett a döntés. Nekiláttak a toborzásnak és a megfelelő emberek kiválasztásának, és újabb egy év után százezrek szeme láttára nyílt meg az égbolt és egy gigantikus űrhajó bukkant elő. Negyvenezer ember várakozott, köztük családok. A jelentkezők munkások, mérnökök, vegyészek voltak. Egy hatalmas mezőre terelték őket össze, majd a hajóból fénysugár csapott le rájuk, beterítette őket. Mikor a fény kialudt, a mező üres volt. A siker függvényében egy év múlva újabb jelentkezőket vártak.
Aztán az űrhajó ablakot nyitott és eltűnt. Az ég összezárult és bodros felhők úsztak rajta lassan, mintha misem történt volna. Egy hajó földközeli pályán maradt kapcsolattartónak. A Földön hamar felejtésbe merült a nagy esemény. Száznegyvenezer ember csak egy csepp volt a tengerben, de néhányan nagyobb palotába költözhettek és építhettek golfpályát is a birtokukra."
 
Az Ilithion története a Kerdon nevű bolygó története, amely egykoron egy ragyogóan zöld, eleven planéta volt, de lakói határtalan és felelőtlen mohósága kishíján elpusztította.  A kapzsiság nem múlt el, ám néhányan szembeszállnak vele és fel akarják ébreszteni mély álmából, hogy újra régi fényében tündökölhessen az Univerzum végtelenjében. Ehhez remélnek segítséget a Föld lakóitól, de a Föld maga is nagy bajban van. Hogy sikerül-e életre kelteni Kerdont, és mi vár az emberiségre, van-e esélyük a túlélésre, képesek-e józanul gondolkodni, kiderül a végén.