Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JÁDE - A Könyvről - (TABU könyvek)

2012.08.26

A JÁDE az első komoly próbálkozásom és az első kész könyvem. Nagy segítséget és sok bíztatást kaptam hozzá dr Csapó Csabától, aki irodalomtörténész, kritikus, egyetemi tanár és idővel jóbarátom.

A téma még mindig tabunak tűnik Magyarországon, noha úton-útfélen találkozunk vele.

Két fiú találkozásáról, barátságáról és szerelméről szól a történet. Az egyik egy sikeres fotós, Kenzo, aki nem akarja felismerni önmaga valóságát, a másik Kaito, tehetséges zenész lenne, de mássága miatt gyerekként az utcára kényszerül. Kenzót megragadja a fiú természetes, kedves személyisége, felismeri a tehetséget benne és felkarolja. A kezdeti szimpátia gyorsan barátsággá válik, és egyre szorosabb érzelmi kötődés alakul ki közöttük.

Fontos szereplő tanítójuk, Kazuya mester, a nem tipikusan zen pap. Hármójukat összeköt egy különös titok, amely az idők kezdete óta átszövi létezéseiket, sorsukat.

A történet három évben követi végig Kenzo útját a felismeréstől az elfogadásig, majd megéléséig, művészete magasabb szintű kiteljesedését és Kaito szellemi útkeresését.

Útjukon kísérik őket barátok és találkoznak nem annyira barátságos emberekkel is, akikkel  életútjuk valamiért  kereszteződik és megismerhetünk néhány ősrégi, elfeledett történetet.

Mindez  Japánban játszódik, de történhetne akár itt is Európában.

Hogy mi a történet valódi magja, azt mindenkinek magának kell kibontania.

japdragonsculpture-1.jpg