Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli bambusz - A könyvről (TABU könyvek)

A Téli bambusz Mizuval kezdődött. Ő jelent meg először a gondolataimban. Egy idősödő asszony, aki egy tragédia következményeként életét árva és elhagyott utcakölyköknek szenteli. Miután betölti a 60 évet, végre elhatározza magát a pihenésre,  ám váratlanul az útjába kerül Yuki. Yuki 17 éves árvagyerek, aki 4 évesen veszítette el a családját egy tűzben. A tűz nyomát a testén viseli és ez a szörnyű heg kihat egész életére, megkeserítve azt. Az asszony magához veszi a fiút, és evvel döntő változásokat indít el nem csak a saját életében.

Fontos szereplők: Take, aki Mizunál nőtt fel, de megmaradt barátként és támogatóként. Az ő lelke is rejt egy fájó, régi sérülést.

Hikari mester, az idős fafaragó, akinek álma megfaragni az öreg japán makákóhímet és kutyája, a csodaszép Shirokuma, aki első pillantásra Yukiba "szeret", és nem csak ő.

 Ez a történet nem egy kalandregény. Néhány ember találkozásáról, barátságáról szól. Szeretetről, ami a múlt sebeit begyógyítja, szerelemről, ami új távlatokat nyit.