Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csodálatos víz

 Bár földünk kétharmadát víz (H2O) borítja, testünknek is körülbelül kétharmada víz, tehát szinte mindenütt jelen van környezetünkben, mégis egy igazán különleges anyagról van szó.

Fizikai és kémiai viselkedésében egyaránt vannak "szokatlan" tulajdonságok.
Van egy olyan különleges fizikai tulajdonsága, aminek talán az élet is köszönhető. A legtöbb anyag minél hidegebb annál kisebb a térfogata. A hidrogénkötés miatt a víz 4°C-on a legsűrübb, ha ennél melegebb, vagy ennél hidegebb egyaránt nő a térfogata. Ezért nem fagynak be fenékig a tavak, ennek következtében a befagyott tavakban sem pusztulnak el a halak, és ezért repeszti szét a jég az edényeket és a sziklákat is. (http://www.vilaglex.hu/Kemia/Html/Viz.htm)
 
 A Víz elemet a kínaiak a jóléttel és a gazdagsággal társítják, ugyanakkor az utazással, a kommunikációval és a művészetekkel kapcsolatos rezgéseket is képviseli. A mozgásban lévő víz (patak, folyó, csobogó, szökőkút) rengeteg energiát (chi-t) termel. A vízenergia oldalirányú mozgást végez, kitölti a réseket és a tereket. Ugyanakkor romboló hatása is közismert, hiszen hosszú és kitartó munkával még a legkeményebb sziklát is képes kivájni.
Az évszakok közük a telet, míg a napszakok közül az éjszakát szimbolizálja. Ugyanakkor a bölcs öregkor energetikai rezgéseit is megtestesíti.
A Víz elem jelenlétét a kék (sötétkék) és a fekete színekkel fokozhatjuk, ám a bőség és a jólét erősítésénél a mi kultúránk gyökerei miatt a fekete szín megjelenítése nem igazán ajánlott (gyász, halál). (http://www.paramedica.hu/200512/20_fengshui/index.htm
 
Dr. Masaru Emoto
Behatóan tanulmányozta a víz viselkedését a Föld minden táján. Napjainkban világszerte a víz egyik legnépszerűbb szakértőjeként tartják számon.
Behatóan tanulmányozta a víz helyzetét Földünkön, de nem a tudományos kutató, hanem inkább az eredeti gondolkodó szemszögéből. Ma már az egyik legnépszerűbb víz-szakértőt tisztelik személyében világszerte. Gyógyítói munkája során mikro víz szemcsés és MRE (Mágneses Rezonancia Elemzés) technológiát alkalmazott. Az MRE fontos információkat juttat el a vízbe a HADO (magyarul rezgés) formájában. Sikeres gyógyítói tevékenysége vezette rá arra a felismerésre, hogy a víz befogadja és megtartja a különböző információkat. Ez a feltételezés régóta él bizonyos - elsősorban homeopátiával foglalkozó vagy vallásos - körökben, miközben tudományosan egyelőre még nem bizonyított, sőt a tudósok többsége egyenesen komolytalannak tekinti vagy egyenesen kineveti az elméletet. (http://hu.esoguru.com/masaru-emoto)

Masaru Emoto - A víz üzenete 1. rész

http://www.youtube.com/watch?v=yOMqzQRIilw   A víz üzenete 2.rész

http://www.youtube.com/watch?v=hFTRdzNgtJE   A víz üzenete 3.rész

 
A zen szerint az értelem nem több, mint amennyit az ember tud és lát. Nagyjából ezt fejezi ki Gocsiku haikuja:
 
Hosszú éjszaka,
csobogó víz meséli
gondolataim.
 
Vagy még direktebben:
 
Tavon csillagok,
megint a téli zápor
kavarja vizét.